"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 1 d’octubre del 2022

1-O, el poble no oblida.

 


Avui s'ha celebrat un acte commemoratiu de l'1O del 2017 a Barcelona. Fa 5 anys ja que Espanya va enviar els seus cosos policials a atonyinar catalans per voler exercir el seu dret a votar en un referèndum si volem o no pertànyer a l'estat espanyol.

Les imatges de la violència policial d'aquell dia les tindrem gravades a la memòria per sempre, i per a molts, entre els que em compto, van radicalitzar, si cap, les ganes de marxar d'aquest estat demofòbic i catalanòfob.

Malauradament, la repressió exercida per l'estat espanyol, juntament amb la lluita pel poder dels principals partits polítics independentistes, han provocat un refredament generalitzat del moviment independentista. Potser caldrà esperar que a les properes eleccions el poble castigui (electoralment) els que han renunciat a fer la independència, i siguin uns altres els que es mostrin determinats a fer-ho.

4 comentaris:

  1. Unes imatges, com dius tu, gravades a la memòria per sempre.

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
  2. Per desgràcia de l'estat espanyol, l'arxiu d'imatges de la violència policial exercida contra votants pacífics és extensa i deixa a les clares qui són els reprimits i els repressors.

    ResponElimina
  3. Part del poble sí que oblida. Obliden el sacrifici d'algunes persones. Vaig presenciar, profundament disgustat, com xiulaven la Molt Honorable Presidenta del Parlament, senyora Carme Forcadell. La que el 6 i 7 de setembre va ser més valenta que els que ara la xiulen. La que es va passar gairebé 3 anys a la presó mentre els que la xiulen seien a la butaca.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Personalment, no em saben tant greu els xiulets als representants polítics que es guanyen molt bé la vida, i que saben que la crítica va amb el càrrec, com la gran quantitat de represaliats als que els nostres governants polítics han girat l'esquena i fins i tot han col·laborat en la seva persecució i acusació. Ni oblit, ni perdó.

      Elimina