"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 19 de gener del 2023

L'independentisme surt al carrer a mostrar el seu rebuig als líders dels estats ocupants.

 


Aquest migdia s'ha celebrat a Barcelona la cimera hispano-francesa amb la trobada dels presidents dels dos estats ocupants, Pedro Sánchez i Emmanuel Macron. Milers de manifestants independentistes s'han ajuntat a l'avinguda Maria Cristina per mostrar la seva repulsa als mandataris, i per convidar-los a fotre el camp dels Països Catalans. S'han viscut algunes escenes de tensió entre manifestants i forces d'ocupació (mossos), quan els primers volien accedir al Mnac, on se celebrava la trobada, amb algunes carregues i cops de porra per allunyar el personal. Algun dirigent d'ERC, com Junqueras ha aparegut a la concentració i ha marxat protegit per alguns escoltes entre insults i xiulets de la gent.

Ni França, ni Espanya, Països Catalans!!

6 comentaris:

  1. Ni França ni Espanya! Països Catalans!

    ResponElimina
  2. Jo hi era. Els que xiulaven a Junqueras (majoritàriament gent de dretes) m'han fet pensar en els seguidors de Bolsonaro o els de Trump.
    Les darreres eleccions, qui va guanyar en vots i escons (de les forces independentistes) va ser ERC. La dreta, igual que al Brasil o als EEUU no accepta la seva derrota i xiula els seus adversaris.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Xavier, jo estic tan decebut amb el canvi de rumb d'ERC (l'autonomisme, el putaramonetisme, el partidisme, l'electoralisme, l'afany de poder, el control dels mitjans...) que també els xiularia. I em considero d'esquerres. Entenc que quan arribes al poder i pots col·locar molts militants del teu partit, i amics diversos, en càrrecs de l'administració cobrant sous estratosfèrics, la independència ja no està entre les teves màximes prioritats. El mateix penso de Junts.

      Elimina
  3. I això que diuen que ja és mort.

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sa Lluna, ha tornat a passar allò que queden correus a la safata de correu brossa. Feia temps que no passava. Sort que avises!
      I, efectivament, això (del camí cap a la independència) no s'ha acabat!

      Elimina