"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 25 de juny del 2024

Han alliberat Julian Assange.

 

Ahir els anglesos van permetre Julian Assange, fundador de Wikileaks, marxar del país després de prop de 12 anys reclòs, 7 a l'ambaixada de l'Equador i 5 en una presó d'alta seguretat) sota l'acusació d'espionatge per part de les autoritats dels EEUU, gràcies a l'acord al que va arribar amb la justícia d'aquest país de declarar-se culpable dels fets pels quals se l'acusava i que el mantenien retingut en terres angleses.

Ahir es va saber que Assange havia volat fins a les Illes Marianes del Nord (territori dels EEUU) on es va declarar culpable davant les autoritats judicials, i així va poder continuar el seu viatge de retorn a Austràlia, fent una aturada a Tailàndia.

5 comentaris:

  1. Ja era hora!

    Espero que estigui bé i que pugui gaudir encara d'una anys de llibertat i de vida. Darrerament tenia molt mal aspecte, pobre!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs sí Carme, ja era hora! De fet, mai hauria d'haver estat reclòs i empresonat, però ja sabem com funciona la justícia quan denuncies vulneracions de tractats internacionals dels estats que controlen el món.

      Elimina
  2. Sí, ja ho dieu bé, ja era hora!

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina
  3. Estic content per ell. Però el seu alliberament ha arribat molt tard i molt malament.
    Però benvingut sigui.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Definitivament, és l'únic consol que queda davant de tanta injustícia: més val tard que mai!

      Elimina