"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 2 de juliol del 2024

Tour de França, cosa de dos.

 

El passat dissabte va començar a terres italianes una nova edició, la 111a, de la mítica cursa ciclista francesa per etapes, que finalitzarà a París el diumenge 21 d'aquest mes. Amb tant sols 4 etapes disputades ja ha quedat força clar qui són els principals candidats a la victòria, tot i que de fet, tampoc calia ser un gran entès en ciclisme per apostar pels dos ciclistes que han protagonitzat les darreres tres edicions de la ronda francesa.

A l'inici de la ronda hi havia el dubte de si el danès Jonas Vingegaard arribaria en plena forma després de la greu caiguda que va patir el passat 4 d'abril a la Volta al País Basc. Pocs apostaven pel danès conscients de la dificultat de recuperació en un espai de temps tant curt. Tanmateix, sembla que el danès ha arribat amb forces suficients per diputar-li el Tour a l'eslovè Tadec Pogacar, que enguany ja s'ha imposat, amb gran autoritat, al Giro d'Itàlia o a la Volta a Catalunya.

De moment, en aquestes 4 etapes l'eslovè ja ha tret les urpes un parell de cops. El diumenge, en l'etapa amb final a Bolonya, al Santuari de Nostra Senyora de Luca, on el danès va poder respondre i entrar amb el mateix temps que l'eslovè a la línia d'arribada, i avui amb l'ascensió al mític port del Galibier, on l'eslovè sí que ha pogut desenganxar-se del danès i treure-li 30 segons a la línia d'arribada.

Veure'm com evoluciona la cosa, i si el danès és capaç de plantar cara fins al final a un Pogacar que es mostra intractable i en gran forma. Tant de bo estigui competit i no sigui un passeig triomfal de l'eslovè com ve passant aquesta temporada en totes les rondes on ha participat.

1 comentari:

  1. Suposo que no deu ser el meu esport favorit, però entenc que ho gaudeixis força.

    Bona tarda, Risto.

    ResponElimina