"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 21 de febrer del 2012

Els professors reclamen policia als Instituts per controlar les aules.


Després de les mostres de gran eficàcia mostrades per la policia nacional de València en les darreres hores per controlar a una colla d'adolescents protestons, milers de professors d'institut han començat a reclamar major presència policial a les aules per tal de poder treballar amb un mínim d'ordre i disciplina. La lliçó que els policies han donat als estudiants difícilment la podran oblidar, i segur que s'ho pensaran dues vegades abans de distreure als companys a classe o de faltar al respecte a qualsevol professor. La delegada del govern a València ha declarat que cal mà ferma amb aquests esvalotadors perillosos, i que a partir d'ara els estudiants aprendran per les bones o per les dolentes.

Suposo que a partir d'avui, molts estudiants valencians hauran après com les gasta la policia, i quin tipus de feina duen a terme aquests animals. Ara ja saben que els ciutadans normals i corrents poden esdevenir l'"enemic" per les forces de repressió en qualsevol moment, i que ningú és lliure de rebre un cop de porra, una coça o una pilota de goma manifestant-se públicament, o simplement estant pel carrer en el moment inadequat. No importa l'edat (13, 14, 65, o 79), el sexe, la religió, ni l'ideologia. Cos amb potes que veuen pel mig, cop de porra va.

Seria molt interessant que l'equip directiu de l'Institut Lluís Vives convides a algun representant de la Policia Nazional a fer una xerrada a l'institut perquè la policia pugui explicar als alumnes en que consisteix aquest feina tant emocionant i adrenalínica. Segur que hi pot haver mots joves interessats en convertir-se en un altre repressor oficial amb sou públic, per repartir estopa de manera divertida i indiscriminada.

Jo em pensava que la policia dels temps de Franco havia passat a millor vida, i que amb l'arribada de la "democràcia" la cosa canviaria, però res fa pensar que això sigui així, i acció rere acció, alguns animals s'encarreguen de demostrar que els cossos policials no han canviat tant en tots aquests anys. Els del PP deuen estar contentíssims avui. Ara només cal que el R. Madrid guanyi la lliga i la copa d'Europa (ai no, que ara en diuen Champions), i que anar a l'església torni a ser obligatori... Per si de cas, anirem preparant les maletes perquè no ens agafin de sorpresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada