"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 1 d’octubre del 2012

El PSC-OE no aTura el descens.

Que deu senyalar l'exconsellera Tura? "Tu enfonsaràs el partit"

Les darreres enquestes aparegudes als mitjans de comunicació referides a la intenció de vot dels catalans a les properes eleccions autonòmiques (esperem que siguin les últimes "autonòmiques"), albiren un continuat descens de vots pel partit socialista, que en les darreres convocatòries (52 escons al 99, 42 al 2003, 37 al 2006 i 28 al 2010), no ha deixat de caure, i que a aquest ritme, amb una mica de sort, potser acabarà desapareixent i tot, o absorbit per altres partits com ICV, PP o C's.

Diuen les enquestes que en les properes eleccions el PSCOE pot perdre al voltant de set escons més i quedar-se en la xifra dels 20-21. És possible, doncs, que els socialistes deixin fins i tot de ser la segona força del panorama polític català, a poc que els independentistes es posin d'acord per una vegada a la vida, i vagin units en aquesta cita.

De moment, el seu nou líder, Pere Navarro, ja ha deixat clar que els socialistes no volen la independència i sí un estat federal... jajajajajajajaja. Perdoneu que se m'escapi el riure, però que després de més de trenta anys d'espoli, ingerències i maltractes (cultural, lingüístic, legislatiu, etc.), encara confiïn en el federalisme, és com a mínim, divertit. A Navarro li aniria bé tenir una conversa amb l'expresident Maragall, perquè li expliqui com se les gasten els federalistes espanyols. Tot i que ara el mateix Rubalcaba sembla tenir presa per canviar la situació i fins i tot està disposat a tocar la "Constitución". A buenas horas mangas verdes...

Potser l'elecció de l'actual alcalde de Terrassa, Pere Navarro, com a candidat de les files socialistes per les eleccions del dia 25 de novembre, per una àmplia majoria de vots, 279 pels 89 de l'exconsellera Tura, clarifiqui una mica més quin és realment el tarannà socialista i quin és el pensament majoritari dins del grup socialista. Sembla evident que les tesis més catalanistes, que defensava Tura, no convencen a la majoria dels membres del Consell Nacional socialista. No sé si aquest percentatge es pot traslladar a la massa dels votants socialistes, però si fos així, crec que al voltant d'un 23% d'aquests, deuen estar pensant en canviar el seu vot el dia 25.

Bé, en tot cas, sembla que s'apropa el dia en que al PSCOE només el votaran els socialistes espanyolistes que viuen a Catalunya (que no són pocs), i si es descuiden, ni aquests, ja que probablement perdin algun votant que prefereixi un discurs més clarament compromès amb Espanya com els del PP o C's. No sé que esperen els membres del sector més catalanista del partit a abandonar el vaixell. Ni que sigui per dignitat i/o principis. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada