"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 1 d’agost del 2014

Nicaragua - Dia 11 - San Juan del Sur.

L'Hostal on m´allotjo.
Avui ha estat un dia forca assolellat i calorós a San Juan del Sur. Ideal per llogar una bici i anar-me´n a passejar i conèixer llocs. I més tenint en compte els desnivells que m´he trobat i els paviments més que deficients que et deixen baldat.


La primera visita ha estat al Cristo de los Milagros, a uns dos quilòmetres del centre del poble, però amb uns desnivells que m´han fet impossible anar pujat a la bicicleta. També he de dir en defensa meva, de gran aficionat a la bicicleta, que el trasto que he llogat no tirava ni amb motor. Com diríem per aquí, un ferro.

Venent plátans i alguna cosa més a davant del mercat.

He arribat després de superar una darrera rampa d´uns 50 metres al 25% com a mínim, i he pogut observar les millors vistes de la badia des d´aquest mirador. El Crist no és poca cosa, però l´espectacle natural el supera, crec jo.
El Crist dels Miracles, dominant la badia de Sant Juan del Sur.
Després de la cronoescalada al Crist, he anat cap a les platges del sud de Sant Juan del Sur. He conegut la platja Maderas i la Marsella. A la primera hi he trobat un mar més picadet i uns quants surferos. A la segona el mar estava més calmat i gairebé no m´he trobat a ningú. I això que la platja era gran...

Vista de la badia de San Juan del Sur des del Crist.
La tronada a San Juan del Sur se m´ha fet dura, pel cansament acumulat, la calor, el sol, la bici dels collons... En arribar m´he fotut una aigua de litre i mig gairebé d´una tirada. Una dutxeta reponedora, i a menjar. Avui tampoc duia excessiva gana, però la sopa de peix que m´he demanat es menjava sense gana. Quina delícia. M´he irritat la llengua de calenta que estava i de bona que no podia parar. Un llucet i tot duia la sopa al fons, a banda de crancs, pop, gambes i llagosta.

Platja de Maderas, al nord de San Juan del Sur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada