"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 26 de maig del 2015

Eleccions municipals.

Resultats en nombre de regidors després de les eleccions del 24 de maig del 2015 a Terrassa.





Aquest diumenge es van celebrar les eleccions municipals arreu de l'estat espanyol. Dels resultats globals es desprèn que els partits històrics i majoritaris perden suport, i que els nous partits i coalicions emergents creixen. I pel que fa al procés independentista, poca cosa es pot extrapolar d'unes eleccions on es vota tant o més a les persones que a les idees, malgrat l'impacte de la pèrdua de la majoria sobiranista a la capital, i l'increment en nombre de vots a llistes independentistes respecte les darreres eleccions municipals.

A la nostra ciutat els socialistes tornen a imposar-se malgrat la pèrdua (moderada, d'11 a 9) de dos regidors. CIU s'enfonsa en la misèria al perdre sis regidors respecte a les darreres eleccions (de 9 a 6). El PP també pateix una forta davallada (de 4 a 1) a costa de C's (de 0 a 3). La coalició d'esquerres Terrassa en Comú (Guanyem-Podem-Procés Constituent-ICV), amb poc més d'un any de vida, escala directament a la segona posició amb 6 regidors. ERC torna al ple de l'ajuntament amb 4 regidors, i la CUP dóna la gran sorpresa a l'entrar amb 1 regidora gràcies a l'espectacular creixement viscut respecte a les darreres municipals.

Ara faltarà veure com se les manegarà el PSC per assolir l'alcaldia i governar amb certa estabilitat. No veig als indignats de Terrassa en Comú fent el joc a aquells que porten tant de temps al poder i que tant han criticat. I pel que fa a la resta de formacions, cap d'elles pot donar l'alcaldia al PSC per sí sola. És a dir, que li caldria un pacte amb dues o més formacions, i les possibles combinacions trontollen per totes bandes. Potser al PSC no li quedarà altre remei que governar en minoria i arribar a acords amb les diferents forces del ple municipal per tirar endavant l'empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada