"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 6 de juliol del 2015

I TOT DESCARREGAAAAAT!!!!

2D9FM, 5D9F, 9D8, PD8FM (Fotos: Mireia Comas)
















Quina Festa Major, mare meva!!

IM-PRES-SIO-NANT!!

Ahir els Minyons vam tornar a escriure una nova pàgina d'or dels castells amb una actuació memorable per la nostra Festa Major. El diumenge 5 de juliol del 2015 passarà a la història del món dels castells gràcies a la demostració de força dels Minyons, que vam descarregar quatre "papinus" d'una tacada: 2d9fm, 5d9f (nou anys després del darrer descarregat!), 9d8 i pd8fm!! Una de les nostres millors actuacions històriques, i per Festa Major!! Molt bèstia! I perquè al 3d10fm li van faltar un parell de bons assaigs...

Molts dins del món casteller es sorprenen de la meteòrica progressió de la nostra colla en els darrers dos cursos. Cal recordar que la temporada 2013 la vam tancar amb "tan sols" dos gamma extra carregats (2d9fm i 5d9f), i al 2014 es va iniciar el cicle exitós amb un bon grapat de construccions superiors al 3d9f (6+1c 2d9fm, 1c 5d9f, 9 9d8, 1+1c 3d10fm, 1 pd8fm). Aquest curs la colla va camí de superar els registres de la temporada passada, i qui sap si els de qualsevol altra. Si a aquestes alçades del curs ja hem aconseguit descarregar 4 dels monstres castellers, que es pot esperar del segon, i més intens, tram de la temporada?

Crec que la suma de diversos factors ha propiciat aquest salt qualitatiu, que no quantitatiu (malauradament  no creixem al mateix ritme pel que fa al nombre d'efectius), de la colla. Primerament, la millora tècnica i l'acumulació d'experiència d'un bon grapat de castellers joves que han anat assumint llocs de compromís als troncs i als folres i manilles dels nostres castells. Em refereixo als Brus, Casanovas, Viñas, Nil, Miquel, Arnau, Adrià Mas... tots ells castellers de "nova fornada", que no venen de dalt i que han assolit un nivell tècnic molt alt en poc temps. En segon lloc, crec que la reincorporació d'alguns castellers de tronc que havien deixat la colla, ha facilitat aquesta millora notable. El Tomàs Cardús és un dels més clars exemples. En tercer lloc cal destacar també a la canalla, que actualment, al meu parer, és un dels millors equips de canalla de tota la història de la colla. En darrer terme, i no menys important, hi ha la feina feta per l'equip tècnic encapçalat pel Guillem, que està demostrant rigor, idees clares, seny, i que ha aconseguit guanyar-se el respecte, la credibilitat, i la confiança de la gent de la colla.

Ahir al Raval ens van acompanyar uns Capgrossos de Mataró en hores baixes (3d8, 2d7, 5d7 i pd6), que a ben segur que recuperaran els seus millors castells ben aviat, i l'altra colla de la ciutat, els Castellers de Terrassa (5d7, 4d7p, 3d7ps) que no acaben d'aixecar el vol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada