"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 9 de novembre del 2015

De 9N a 9N i desconnectem que ja toca!






Avui, quan es compleix un any just d'un dels majors actes de desobediència civil de la història, el "procés de participació ciutadana per consultar sobre la independència de Catalunya", el Parlament de Catalunya ha aprovat per 72 vots favorables contra 63 negatius, la declaració d'inici del procés d'independència. Els vots favorables de Junts pel Sí i la CUP, han estat suficients per tirar endavant el projecte. A l'altre bàndol s'han posicionat la resta de partits amb representació parlamentària (C's, PSC(OE), PP i C(S?)QP).

Emotius discursos del líder de JxSí, Raül Romeva i de la diputada de la CUP, Anna Gabriel. Em quedo amb les següents frases dels seu discursos:

Romeva: "amb aquesta resolució donem solemnement inici a la construcció d'un estat català". "Lamento dir-los que això ja no té aturador. Aquest país ja fa temps que diu alt i clar que ha arribat l'hora d'anar a totes".

Gabriel (adreçant-se al govern espanyol, a l'exèrcit i als tribunals):  "Mireu-nos als ulls, sentiu els batecs, i hi veureu un poble alegre, viu i combatiu que malda per poder ser. No hi veureu ni colpistes ni partidaris d’autoritarismes ni imposicions."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada