"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 4 d’abril del 2017

Quan l'esport es converteix en un negoci brut...

Els jugadors de l'Eldenc abans de començar el matx del passat dissabte al miniestadi del Barça (Foto: L'Esportiu).



















Dissabte passat es va jugar un partit del grup 3r de la 2a divisió B entre el primer classificat, el Barça B, i el darrer, l'Eldenc. Tot feia preveure que l'equip local passaria per sobre dels alacantins, sobretot tenint en compte l'estat de forma d'uns i altres, i la qualitat desigual de les plantilles d'ambdós equips. El que no es podia preveure era l'abultadíssima, i humiliant, derrota dels visitants (12-0), que han entrat tristament en el llibre de registres històrics a l'encaixar la major golejada mai encaixada per un equip de la categoria.

Doncs bé, ahir dilluns ens hem assabentat que aquest partit podria haver estat víctima del joc brut de les apostes, segons ha denunciat el jugador lleidetà de l'Eldenc, Cheikh Saad. Diversos jugadors visitants haurien pactat l'abultada derrota a canvi d'una bona suma de diners. El propi denunciant reconeixia que l'entrenador havia decidit deixar-lo a la banqueta mitja hora abans de l'inici del partit, malgrat que havia estat inclòs en l'onze titular en la prèvia. Aquest jugador reconeixia a més que s'havia negat a sortir al camp a la segona part quan l'entrenador volia fer algun canvi amb el partit ja sentenciat.

Des d'aquí el meu reconeixement al Cheikh Saad, a la seva valentia i honestedat per sortir públicament a denunciar la corrupció d'alguns dels seus companys, i d'un món del futbol cada dia més, estretament i bruta, lligat al de les apostes.

4 comentaris: