"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 3 de juny del 2023

Eleccions municipals.

 



El passat diumenge es van celebrar les eleccions municipals que han significat una important patacada per a ERC, que ha passat de primera a tercera força a Catalunya, després de perdre més de 300.000 vots. L'estratègia de col·laboració amb el govern espanyol i de deflació de la causa independentista sembla que no els acaba de funcionar, com a mínim a nivell electoral.

Els que també van camí de la desaparició són els anticatalanistes de C's, tot i que els vots d'aquests han anat a parar a VOX i PP, i alguns més al PSC. L'ultradreta espanyolista es manté doncs, tot i que amb sigles diferents.

Sembla que a Junts el fet d'haver sortit del govern de la Generalitat, i de mantenir sota mínims la flama independentista encara els fa mantenir-se dignament, i han donat la sorpresa a Barcelona amb el candidat Trias, que va ser la força més votada però que ho tindrà molt complicat per arribar a algun pacte per ser investit alcalde.

A Terrassa ERC també ha patit una important davallada (de 5 a 2 regidors), i el partit de l'alcalde Ballart, Tot x Terrassa, ha incrementat un regidor (de 10 a 11) gràcies a una campanya molt potent i amb presència constant a les xarxes socials i a milers d'actes. Entra VOX com era de preveure, i torna el PP que havia estat quatre anys fora del cartipàs. Com fa 4 anys la CUP es queda a les portes amb els seus prop de 3.000 vots. Junts manté els dos que tenia. Ara està per veure si es mantindrà la coalició de govern TxT i ERC com va prometre l'alcalde, o si preferirà pactar amb algun altre partit, o fins i tot governar en minoria sense cap aliança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada