"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 28 de març del 2011

La Consellera Rigau ataca de nou!!!


Noves declaracions impactants de la nova Consellera d'Ensenyament Irene Rigau. Ara deixa anar que potser les escoles s'haurien de plantejar la necessitat que els alumnes portin un uniforme a l'escola per evitar l'obsessió d'aquests amb el que porten, i per fer que hi hagi més "igualtat" en la vestimenta.

Carai, si aquestes han de ser les solucions al "fracàs escolar", anem arreglats. Pensen regalar l'uniforme a tots i cadascun dels infants escolaritzats a la pública, o pensen fer pagar a les famílies? On s'hauran de comprar aquests uniformes? Al Corte Inglés o al Zara? Qui triarà el model d'uniforme? La pròpia Consellera, o es farà una tria popular a l'estil de la Diagonal de Barcelona? A mi, posats a triar, m'agradaria una samarreta dels AC/DC, pantalons de xandall i sabatilles Nike Air Jordan. I la jaqueta Ben Sherman, que molen molt...

Però no havíem quedat d'acord en treballar la Diversitat a l'aula i a l'escola? No hem d'acostumar als infants a que "tots som iguals, tots som diferents"? Quin problema hi ha en que un nen pugui portar unes Nike i un altre hagi de portar unes Paredes? Perquè no fan una llei laboral per acabar amb les diferències de vestimenta? Prohibides les corbates i la roba d'executiu. Tothom amb el mono de mecànic blau, i així ningú se sentirà inferior ni superior.

Quina manera més tonta d'igualar als alumnes. Perquè no intenten igualar altres aspectes més importants? Que enviïn un percentatge de nouvinguts igual a totes les escoles (públiques i concertades), que gastin més calers a les escoles que més ho necessiten, que igualin el sou dels mestres al dels professionals més ben pagats del mercat de treball, que tots els alumnes tinguin les mateixes possibilitats de realitzar extraescolars, d'accedir a una biblioteca, de tenir bens culturals a l'abast, etc., etc.

Cada vegada que la nova Consellera obre la boca, veig més clarament la seva visió educativa classista i tradicionalista. Que tot continuï igual de desigual, i a poder ser, que tot torni al principi, a cinquanta anys enrere. Així, qui pugui i vulgui anirà endavant, i qui no pugui, o "no vulgui", a treballar a la fàbrica, al camp, o a l'obra, no?