"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 12 de març del 2020

Covid-19: la cosa es posa lletja.


























Ha arribat el dia. A l'escola feia dies que apostàvem què trigaria el govern de Catalunya a tancar els centres educatius com a conseqüència de l'expansió del coronavirus. I és que els fets que s'han anat esdevenint als països del nostre entorn, i a diversos punts del territori espanyol, feien preveure el què ha acabat passant. Penso, fins i tot, que anem tard. Suposo que els esdeveniments, i el creixement de transmissions els ha explotat a la cara. Malauradament, és possible que d'haver pres aquesta mesura a principis d'aquesta setmana, hauria evitat alguns contagis més...

Sense anar més lluny, a la meva escola, just ahir vam conèixer que un pare havia donat positiu per coronavirus. Porta dos fills a l'escola, i a un d'aquests li faig de mestre d'educació física. No el tinc tot el dia a l'aula, però també es relaciona amb els meus alumnes i ves a saber si ell també és posseïdor del virus i si el pot haver transmès a algun company ja. I entre la canalla, els virus es transmeten amb certa facilitat per la manca de sentit del risc i per la gran proximitat física en les seves relacions/jocs.

En el meu cas, a més, se m'ajunta que aquesta setmana he estat força sensible amb l'al·lèrgia primaveral, i aquest fet fa que el meu organisme es posi en guàrdia i el sistema immunològic estigui una mica més exposat. Arrel d'això, se m'ha ajuntat l'al·lèrgia amb un refredat, amb tos, esternuts... Ja començo a estar amb la mosca al nas. Només falta que m'agafi febre i em cago! Bé, tampoc tant perquè em sé fort i sé que no és la meva hora. En tot cas, si veieu que en els porpers dies no escric al bloc, comenceu a preocupar-vos per mi. ;-)