"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 28 de desembre del 2019

Grècia (2): Atenes - Corint.

Estadi olímpic Panatenaico construït per als JJOO del 1896.

Aquest matí he anat en metro des de la plaça Sintagma fins a l'estació  de Larissa, on tan sols sortir al carrer es troba l'estació central de trens, tot i que per l'aspecte de l'edifici ningú diria que es tracta de la principal estació de trens d'Atenes... He agafat un tren cap a Corint que està a una hora aproximadament. L'estació de tren de Corint està als afores de la ciutat, ben bé 2'5 km. del centre. Ho he fet xino-xano aprofitant que feia un solet agradable.

M'ha costat una mica trobar el hostel ja que no hi havia cap cartell a la façana que l'anunciés. Finalment ha sortit a obrir-me un noi ucraïnès que també s'hi allotjava, ja que en aquest hostel no hi ha ningú que l'atengui. Tan sols un número de telèfon d'una tal Daria que no ha contestat la meva trucada, tan sols el wattsap que li he enviat. Bé, en tot cas el noi ucrainès, l'Ivon, m'ha dit quina devia ser la meva habitació i quins llits eren disponibles. Un cop instal·lat he estat xerrant una bona estona amb el noi que m'ha explicat que es era informàtic i que treballava des de qualsevol lloc amb el seu ordinador. També s'havia dedicat al món de l'espectacle, concretament ballant breakdance, i que havia treballat uns mesos, l'any 2013, a l'espectacle circenc de temporada de Port Aventura.

Amb l'Ivon hem fet una excursioneta fins al canal de Corint, un canal de més de 6 km. de llarg fet a finals del segle 19, per unir el Golf de Corint amb el mar Egeu i permetre el pas d'embarcacions d'una amplada considerable (21 metres té el canal). El canal es troba ubicat a uns 9 km del centre de la ciutat en direcció a Loutraki, a la banda nord-est del canal.

Després de l'excursió he arribat fins la platja de Corint per dinar en un restaurant molt bonic amb unes vistes increïbles a la costa. I pel vespre, després de descansar una estona al hostel he sortit a passejar pel centre de la ciutat per veure l'escàs ambient que hi havia i els llums de nadal.

El canvi de guàrdia davant del Parlament a Atenes.

El Parlament.

Una parella gravant vídeo tot ballant, als Jardins Nacionals.


Vista del canal de Corint en direcció al Golf de Corint.

Platja de Corint.

Escultura clàssica a la platja de Corint.