"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 13 de maig del 2019

Primer castell de 9 de l'any.

Foto: Minyons.

Ahir els Minyons vam actuar a casa, a la Plaça Vella, amb motiu de la 17a Fira Modernista. Em penso que ha estat el primer any que hem actuat per la Fira en diumenge al migdia, ja que en la resta d'edicions en què hem participat ho havíem fet la tarda del dissabte.

Enguany el programa de castells era força ambiciós (5d8, 3d9f, 2d8f, pd6), tot i que era la progressió lògica pel que havíem vingut fent. Si per Sant Jordi havíem estrenat el 2d8f, a Vilanova el 7d8, i a Cerdanyola el 5d8, ahir tocava fer un pas més endavant i afrontar el primer castell de nou de la temporada, el 3d9f. Si us sóc sincer, jo era dels que pensava que aquest 3d9f encara no estava del tot a punt, sobretot per la part baixa, i que convenia no arriscar més del compte i donar-li unes quantes proves més. En tot cas, els tècnics van decidir que era l'hora i va sortir bé la jugada. Tanmateix, el castell va mostrar els mateixos problemes que havia tingut en el darrer assaig del divendres, a nivell de segons, i es va haver de treballar de valent perquè la gent dels pisos superiors poguessin treballar més o menys còmodes sense que la cosa es desquadrés en excés.

Pel que fa a la resta de castells, l'execució va ser força bona, millorant fins i tot els precedents. Pas a pas però amb pas ferm. El què no tinc tan clar són les possibilitats de pujar algun d'aquests castells un pis més. Anem sobrats de quilos a segons, i escassos de segons tapats i de massa humana en general. A veure ara amb el 4d9f. Serà un moment determinant també d'aquesta temporada. L'any passat vam tancar la temporada amb un magnífic 4d9f amb alguns canvis importants. Veurem si mantenim el nivell amb aquest castell...