"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 29 d’octubre del 2019

Un nou pas endavant per al món casteller: el 3d9 (carregat).

Primer 3d9 carregat de la història moderna de la Colla Vella, i segon 3d9 carregat de la Colla Joves, diumenge a Valls.























El passat diumenge Valls va viure la tradicional diada castellera de Santa Úrsula, mentre els Minyons actuàvem a la diada de Sant Narcís a Girona. Si fa 21 anys érem els Minyons els què assolíem una gran fita a Girona descarregant el primer 4d9 de l'era moderna (feia més d'un segle que no es veia aquest castell), aquesta vegada va ser Santa Úrsula la que va gaudir de la reestrena d'una estructura que també feia més d'un segle que no es veia, el 3d9. Tanmateix, aquesta vegada el castell ha quedat tan sols en carregat, primerament per part de la Colla Vella, a la segona ronda, i tot seguit la Colla Joves en la tercera ronda. 

Segur que no trigarem a veure aquest castell descarregat. Sobretot tenint en compte els sistemes d'assaig d'avui dia (la xarxa, augment d'hores d'assaig, tecnificació...)  i la preparació específica (física) dels castellers. Recordo quan es va assolir el 2d8, que hom va batejar com el castell "indomable" i que amb el pas dels anys s'ha demostrat de d'indomable res de res. 

Del que estic convençut és que encara som lluny dels límits dels castells, ja que hi ha molt recorregut a córrer pel que fa a increment i intensificació dels assaigs.