"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 10 de desembre del 2021

No ens toqueu la llengua!!

 












Fa escassos dies es va conèixer la sentència del Tribunal Suprem que obliga una escola de Canet de Mar a oferir un 25% de les classes dels grups de P5 en castellà, arrel de la denuncia per part dels pares d'un alumne d'aquest centre contra l'escola.

Aquesta sentència judicial va contra la Llei educativa i lingüística que imposa el català com a llengua vehicular, i on també està establert l'aprenentatge del castellà i de l'anglès. Aquesta llei de normalització del català intenta garantir la cohesió social i la supervivència de la llengua catalana, ja que en la resta d'àmbits de la societat és una llengua menystinguda i invisible en alguns casos.

La gran majoria de les famílies de l'escola s'han mobilitzat contra la sentència i reclamen el dret a que els seus fills siguin educats en català, sense quotes establertes per tribunals de justícia espanyols.

De moment, el Departament d'Educació es renta les mans i acata i obliga l'escola a obeir. Sindicats, partits polític, entitats i plataformes per la llengua, i molts altres convoquen a manifestar-se el proper dissabte 18 de desembre a Barcelona. La veritat és que a mi em cansa bastant ja això d'haver-me de manifestar per la manca de pebrots de la nostra classe dirigent. Protestes que no porten enlloc i que no serveixen per a res, només per fer palesa la indignació general.