"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 25 de juny del 2022

Recuperant tradicions: Sant Joan a Valls.

 

La pandèmia m'ha impedit viure una de les millors festes majors que se celebren a Catalunya, la de Sant Joan a Valls on ja fa prop de 25 anys que baixo per gaudir de castells, concerts, balls populars, amistats, i, com no, les tapes del Malva.

Enguany les diades castelleres, completes el 23 a la nit, i la tradicional diada de Sant Joan del 24 al migdia, no han estat potser tan lluides com anys enrere on s'havia arribat a veure castells de la gamma extra. La Covid ha passat factura al món casteller en general, i també les colles vallenques estan en procés de recuperació del nivell, i del nombre de castellers, que condiciona en gran part les possibilitats de fer grans castells.

Pel que fa als concerts, enguany s'ha notat la baixada de pressupost a conseqüència de la celebració dels actes de la Candela a principis d'any, i han hagut de rebaixar la qualitat dels grups participants. La nit de la revetlla que històricament sempre havia omplert Valls amb gent de tot arreu per veure grans bandes, va ser aquest cop bastant fluixeta amb la cantant Lucrecia com a cap de cartell... Afortunadament, ahir dissabte la cosa es va animar amb els Catarres, i un grup de trap "Figa Flawas" per a adolescents.


Pilar de 6 de la Colla Vella a Completes.

3d9f de la Colla Vella a Completes.


Les barraques amb canvi d'ubicació enguany, al pàrquing de l'Hort del Carme.