"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 22 de febrer del 2021

Un àudio demostra que Mikel Zabalza va ser torturat fins a la mort a Intxaurrondo: el PSOE és un partit terrorista que caldria il·legalitzar.

 












Avui el diari Público ha fet públic un àudio que demostra el que molts ja sospitàvem, l'assassinat del jove navarrès Mikel Zabalza, l'any 1985, a la caserna de la Guàrdia Civil d'Intxaurrondo (Guipuscoa), víctima d'una aturada cardíaca com a conseqüència de les tortures patides durant l'interrogatori al que va ser sotmès. 

La gravació la van trobar a la cel·la de l'excoronel del Centre Superior d'Informació de la Defensa (CSID), Luís Alberto Perote, i en ella participen el propi Perote i el capità de la Guàrdia Civil, Pedro Gómez Nieto. El segon reconeix en l'àudio que el jove basc devia morir a Intxaurrondo durant l'interrogatori, perquè els interrogadors es devien extralimitar...

Zabalza va aparèixer mort al riu Bidasoa 19 dies després de la seva detenció. Un crim d'estat, amb un responsable polític que mai ha estat jutjat, Felipe González, qui era president del govern socialista aleshores. El "señor X dels GAL". La guerra bruta de l'estat contra la dissidència i la insurgència continua, tot i que afortunadament, actualment tan sols empresonen i espanten.