"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 11 d’octubre del 2020

Petit recull fotogràfic de l'estada a Venècia.

 

Plaça de Sant Marc amb la Basílica de Sant Marc al fons.
















M'ha encantat Venècia. No hi havia estat encara i era d'aquells llocs que tard o d'hora caurien. He aprofitat la situació actual de baixada en picat del turisme internacional arreu per gaudir d'uns dies a la capital de Veneto sense les aglomeracions, les cues, i els preus del turisme en aquesta ciutat en normalitat. Perquè us pugueu fer una idea de com de "buit" de turistes està actualment Venècia, vaig poder pujar al campanar de la plaça Sant Marc fent una cua d'uns vint minuts, quan normalment podies estar fins a tres hores.

No em vull ni imaginar com es deuen posat els estrets carrerons venecians amb milers de turistes més... També he gaudit de la gastronomia veneciana i italiana, sobretot la pizza i la pasta que m'encanten. Hi ha moltíssims bars i restaurants, i també fan menús com a casa nostra. El cert és que són cultures molt properes la catalana i la italiana, i pots gaudir de molts dels plaers que gaudim aquí (vi, cafè, pastisseria, licors, gelats...)

I, per descomptat, els canals, els edificis antics, l'art que trobes per tot arreu, l'ambient als carrers i a les places, i moltes més coses que fan molt recomanable la visita a aquesta ciutat tan antiga de la que s'han omplert tantes pàgines.


Pizza 4 stazzioni.




Vista del Palau Ducal des del campanar de la plaça Sant Marc.



Vista del canal principal des del Pont de Rialto.

Interior de la Basília de Sant Marc, actualment tancada al públic.


Interior del Palau Ducal.

Una de les sales principals del Palau Ducal.


Aparador de mascares de carnaval.
















Obra artística dins de la Basílica de Sant Marc.