"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 6 de febrer del 2022

Torna l'alegria al Camp Nou. Barça - Atlético (4-2).

Feia temps que no gaudia tant veient un partit del Barça (4-2 gols d'Alba, Gavi, Araujo i Alves per al Barça, i Carrasco i Luís Suárez per a l'Atletico). Aquesta tarda al Camp Nou, contra l'Atlético de Madrid, el Barça ha ofert la seva millor versió, ofensiva com defensivament, tot i el gol inicial de Carrasco en una badada defensiva de Piqué. Més enllà d'aquest gol que obria el marcador, el Barça s'ha mostrat molt sòlid i amb una pressió alta que li permetia recuperar pilotes més a prop de l'àrea rival i atacar amb la defensa del rival menys guarnida o organitzada.

I si en defensa ha esta bé, en atac hem vist accions que feia temps que no vèiem, sobretot per les bandes amb les intervencions de l'acabat d'aterrar, Adama Traore, que s'ha mostrat molt veloç i encertat en el regat, així com en les precises centrades. D'una d'aquestes ha arribat el segon gol de Gavi. També ha debutat Aubameyang. El davanter francès ha sortit a la segona part i no ha pogut lluir gaire perquè al cap de res han expulsat Alves i ha quedat bastant sol en l'atac. Tanmateix, ha mostrat algun detall de qualitat.

Un altra de les noticies positives del partit ha estat la bona feina de De Jong que porta una temporada més aviat fluixa. Ha estat fi tant en defensa com en atac i ha participat molt en el joc. I no podem oblidar-nos d'Alves. La cara i la creu. La cara amb el bon partit que ha fet, amb un gol inclòs, fins que l'han expulsat per una trepitjada a un rival al bessó per darrera. No crec que fos la seva intenció, però en tot cas l'expulsió, faltant vint-i-cinc minuts per al final del partit, ha estat merescuda.

Avui el Barça ha passat per sobre de l'Atletico que a penes s'ha apropat a la porteria de Ter Stegen. Veurem si són capaços de mantenir aquest nivell al derbi de diumenge contra l'Espanyol a Cornellà.