"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 7 de gener del 2020

Investidura de Pedro Sánchez. Jugada mestra. Ho tenim a tocar.

Foto: 20 minutos.

Fa escassos minuts, el Congreso de los diputados de Madrid ha investit nou president de l'estat espanyol el socialista Pedro Sánchez per un escàs marge de vots (167 a favor, 165 en contra, i 18 abstencions). 

Les forces independentistes, per variar, no han anat a l'una, i si els dos respresentants de la CUP i els 8 de JxCat han votat en contra, per la seva banda els 13 diputats d'ERC s'han abstingut i han permès d'aquesta manera que Sánchez fos investit. Una abstenció a canvi d'una taula de negociació amb el nou govern de coalició PSOE-Podem. Sense cap altre compromís a canvi més enllà de negociar. Ni alliberament dels ostatges, ni retorn dels exiliats, ni fi de la repressió, ni assumir el dret a l'autodeterminació de Catalunya. Res de res.

Estic força indignat amb la baixada de pantalons d'ERC. Donar suport, a canvi de res, als carcellers i repressors ho trobo d'un botiflerisme flagrant.

Bé, tan sols ens queda deixar passar el temps, fins que arribin noves eleccions a Catalunya, i quan quedi clara la nova presa de pèl de l'estat espanyol, que els votants independentistes actuïn en conseqüència.