"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 27 de gener del 2024

ERC, patèticament, en cursa electoral.

 

La Consellera Simó amb les representants dels sindicats verticals CCOO i UGT.

Abans-d'ahir la Consellera d'Educació, Anna Simó, va anunciar a so de bombo i platerets un acord amb dos sindicats (els sindicats verticals d'obediència espanyola CCOO i UGT) que representen tant sols el 20% de la força sindical al sector educatiu a Catalunya, per restablir el primer estadi docent als 6 anys en comptes dels 9 que tenim des de fa nou cursos, quan es van produir unes importants retallades a l'educació.

Es pensa la Consellera que la gent es mama el dit i que amb aquest acte públic de cara a la galeria la majoria dels catalans pensaran que la Conselleria és capaç d'arribar a acords amb el col·lectiu docent i que tot va com la seda. Res més lluny de la realitat. La gran majoria dels docents (bé, com a mínim dels afiliats a sindicats), un 80%, no aprova aquest acord, que queda molt lluny de les reivindicacions de millores laborals que portem exigint des de fa un bon grapat d'anys, amb vagues i mobilitzacions diverses.

Personalment, trobo inacceptable que no s'hagi arribat encara a un acord per tal que el govern es comprometi a pagar el que deu a milers de treballadors docents que vam veure com de la nit al dia ens passaven el primer estadi docent de 6 a 9 anys, i que hem deixat de rebre més de 10.000 euros en molts casos. No estic disposat a renunciar al que em pertoca i si cal continuarem lluitant fins que baixin del burro i ens paguin allò que ens deuen.