"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 23 de juliol del 2023

Sud-àfrica - 6 (Graskop)

 

Ahir vaig arribar a Graskop després d'una aturada per fer nit a la ciutat de Klein Vrystaat, on vaig fer nit a la casa (la mansió) d'una família blanca sud-africana que lloga una habitació de la casa per fer uns calés extres.

El trajecte entre Klein Vrystaat i Graskop ha estat molt agradable i amb bon temps, cosa que ajuda a fer-lo més agradable i menys perillós, perquè quan la carretera és molla, la veritat, fa patir (bastant) més. Heu de pensar que les autopistes i autovies no tenen cap protecció entre els dos sentits, i amb la velocitat que vas...

Hi ha moltíssimes plantacions d'arbres. M'han dit que fan servir la fusta per a les bigues i columnes de les mines (a Sudàfrica n'hi ha moltes). Suposo que també deu ser una indústria exportadora.

A Graskop hi ha moltes coses interessants per veure. Cascades, un gran canyó, rius i llacs, grans roques, espectaculars miradors... Ahir vaig estar a la cascada Mac-Mac, a la finestra de Déu (God's Window), i a la Pinacle Rock. Avui uns quants més que ja veureu.

Ah, i vaig trobar per fi un bar per fer copes com nosaltres l'entenem. I a més hi havia música en directe. Suposo que gent del poble (4.000 habitants em van dir. La dona que em va rebre a l'allotjament, una dona negra d'uns 50 anys, vaig calcular, em va explicar que havia estat mestra d'anglès i directora de diverses escoles, però que ho havia deixat).

God's Window.





Pinacle Rock.



Mac-Mac falls.