"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 29 de maig del 2023

Dia de comiats.

 


Jornada de fortes emocions la viscuda ahir al Camp Nou, amb motiu del darrer partit de lliga a l'estadi, contra el Mallorca (3-0), en que s'acomiadaven dos jugadors emblemàtics i carismàtics com Sergio Busquets i Jordi Alba, i es deia un fins aviat a l'estadi, que inicia unes obres de transformació que han d'allargar-se, en principi i si tot va bé, un any i mig, per convertir el Camp Nou en un dels estadis més moderns del món i a l'alçada del millor club del món.

 L'acte va ser sobri, breu i emotiu. Va haver vídeo per recordar algunes grans gestes viscudes al camp, i per recordar les trajectòries de dos culers des de petits, Busquets i Alba. Van aparèixer vuit samarretes gegants amb el dorsal de diferents temporades clau en la història de l'estadi (des de la inauguració a l'arribada de Johan Cruyff, el sextet de Guardiola, o la Champions femenina). Van tornar a ballar sardanes tal i com s'havia fet a l'acte inaugural, i la Beth va cantar una versió de "L'hora dels adéus" especialment composta per a l'ocasió pels integrants de la ja dissolta La Trinca.

Entremig de tot això, un emotiu cant de l'himne a capella quan els jugadors van sortir a jugar el partit, els cants de"Campions" de celebració del títol, i també els de "A segona" dedicats a l'etern rival de la ciutat.

Una nit rodona per recordar durant anys.