"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 21 de desembre del 2021

I més, i més, i més... Covid.

 
















Ahir el govern català va anunciar un paquet de noves mesures anticovid degut a l'important increment de contagis que s'estan produint a causa de la nova variant Ómicron. A les escoles molts infants estan caient com a mosques (per sort la majoria sense grans problemes o, fins i tot, sense símptomes) i molts adults que encara no l'havien passat s'estan contagiant. Afortunadament, la situació actual d'ingressos a l'UCI i de morts, és força més baixa que en prèvies onades de contagis gràcies a la vaccinació massiva.

De moment, ja ens han anunciat que les trobades en grans grups de més de 10 persones aquest Nadal queden prohibides, També a bars i restaurants. També les festes de matinada. Fins la 1 de la nit com a molt tard i després "toc de queda" (no sé fins a quin punt és legal això). Per ara no han dit res de tancaments territorials per sort, però no descartem res...

Ens pensàvem que amb els vaccins s'havia acabat el patiment, però sembla que al maleït virus encara li queden forces per aguantar. O bé que té capacitat per mutar i contraatacar els vaccins. Em sembla que haurem d'insistir amb els vaccins per plantar-li cara de nou. Jo esperaré a passat festes, però ho tinc clar que si me'l recomanen els experts sanitaris, caldrà fer-ho.