"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 21 d’abril del 2023

Sequera.

 


Catalunya està immersa en una situació de sequera que comença a ser alarmant. Després de prop de dos mesos sense pluges a gran part del territori, les conques hidrogràfiques estan sota mínims i ja s'estan apreciant les primeres conseqüències d'aquest fenomen: blat que ja ha fet l'espiga sense haver crescut a penes; arbres fruiters que amb l'escassetat d'aigua no donaran gaires fruits; camps de conreu que no es poden regar; rius menys cabalosos que fan baixar la producció d'energia hidroelèctrica; boscos més secs amb un major risc d'incendi; etc., etc.

Si la situació no fa un gir dràstic aviat, no sabem quines restriccions haurem de patir ben aviat, tot i que la major part de la població sembli ignorar el problema. Suposo que quan comencin a tallar l'aigua a les cases la gent començara a agafar consciència real del desastre. Mentrestant tothom va fent més o menys com sempre sense gaires miraments. Potser es pensen que l'aigua és infinita i que algú tindrà els poders màgics de portar-ne quan s'hagi esgotat...

Mentrestant, a casa nostra anem pensant en construir més hotels, casinos, i merdes vàries per atreure més turistes que consumeixen el triple o més que qualsevol ciutadà. Aigua per a les piscines dels hotels, per als camps de golf i pels milers de creueristes que arriben cada dia a Barcelona no en falta de moment. Mira, el que no aconsegueix la política potser ho acabarà fent la meteorologia. Quan la sequera sigui tan greu com per no poder fer servir el reg dels camps de golf, de les piscines i les banyeres dels hotels, etc., aleshores potser alguns milers de turistes es replantegen venir a Catalunya.