"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 7 de setembre del 2017

El Parlament i el govern aproven la Llei del Referèndum. Seguim.

Foto: CCMA




















Ahir es va viure una nova jornada històrica per al futur de la nostra maltractada nació. El Ple del Parlament va aprovar la Llei del Referèndum, amb 72 vots a favor (JxSí, CUP), 11 abstencions (CsQP) i amb l'absència dels grups de C's, PSC i PP que van abandonar l'hemicicle just abans de la votació, després d'una maratoniana sessió de més de dotze hores de durada, entorpida pels grups contraris a l'aprovació d'aquesta llei a base de demandes procedimentals a la Mesa del Parlament que va obligar a suspendre en diverses ocasions el debat. Tanmateix, la Llei ses va acabar tirant endavant i va ser rubricada immediatament per tots els Consellers del govern i pel Vicepresident Junqueras i el President Puigdemont amb la seva signatura.

Per a la memòria queda també la imatge dels diputats de Podem i d'EUiA integrants juntament amb ICV de la coalició de CsQP, abandonant l'hemicicle després que el portaveu del seu grup, Joan Coscubiela, no permetés al representant de Podem, Joan Giner, gaudir d'uns minuts del temps del seu grup parlamentari per dirigir-se a la resta dels diputats tal i com havia demanat aquest públicament. Per si no quedava prou clara la divisió al si d'aquest grup parlamentari, ahir va quedar de manifest a ulls de tothom.

I per acabar de reblar la jornada, quedarà per a la memòria l'escena de la veterana diputada Àngels Martínez, d'aquest mateix grup parlamentari aixecant-se del seu escó per anar a retirar les banderes espanyoles que havien deixat als seus escons, juntament amb diverses de catalanes, els diputats del PP quan van abandonar l'hemicicle abans de la votació de la Llei del Referèndum, mentre la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, li demanava inútilment que deixés les banderes al seu lloc...

Foto: La Vanguardia.