"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimecres, 5 de desembre del 2018

El "temazo" del dimecres. Los Tigres del Norte - "Muerte anunciada".


Dilluns es van complir 25 anys de la mort per trets de bala del famós narco Pablo Escobar Gaviria, en una emboscada coordinada per la CIA nord-americana, en cooperació amb grups paramilitars, grups narcos rivals, l'exèrcit colombià, i a saber quants més.

Escobar va esdevenir a finals dels 80's i principis dels 90's en el principal distribuidor de cocaïna del món, acumulant uns ingressos encara avui incalculables, i va iniciar una guerra sagnant amb les forces de l'estat, que va acabar afectant a milers de persones, incloses v´citimes innocents que es trobaven al lloc dels fets (bombes, incendis, tirotejos...).

El grup de "narcorridos" mexicà Los Tigres del Norte li van dedicar aquesta cançó al "patrón" l'any 1994, dins de l'àlbum "Los dos plebes".

Recordo que l'any 2004 vaig coincidir amb el grup mexicà al Parc del Fòrum de Barcelona, amb motiu del Fòrum de les Cultures organitzat per l'Ajuntament de Barcelona. Els Minyons actuàvem al mateix espai uns minuts abans que els mexicans, i vam trobar-nos just abans de sortir a escena.