"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 19 de març del 2020

Enganxat als escacs.

Retransmissió del campionat de candidats al campionat del món pel canal Youtube de Marca.






















Aquest dies de confinament he recuperat una afició que tenia força oblidada, els escacs. Habitualment no hi jugo mai. Només quan viatjo, o en períodes de vacances que tinc moltes estones d'avorriment. També si he de fer algun encàrrec i m'he d'esperar sense fer res una bona estona. Per aquestes ocasions tenia instal·lada una aplicació al mòbil per jugar contra la màquina, o bé per jugar contra algú, que també he fet servir bastant quan he viatjat amb amics que els agrada això dels escacs.

Aquests dies tanmateix, he descobert una altra aplicació, "Chess.com" que et permet jugar partides online amb gent de tot el món, i et permet a més fer-les amb diferents temps per partida (ràpides, semiràpides, que durin dos, tres o fins a 30 dies...) I m'hi he enganxat bastant fort. Amb un col·lega ens connectem de tant en tant i juguem algunes partides a 10/15 minuts per banda. I quan no hi és ell jugo contra gent de tot el món partides ràpides de 10 minuts per banda.

Coincidint amb aquesta fal·lera pel joc dels escacs, m'he assabentat gràcies a un col·lega del Twitter, que actualment s'està disputant el torneig de candidats al campionat del món, i que ho retransmeten en directe per diversos canals de Youtube. La veritat és que és bastant ràndom tot plegat, doncs mirar-te una retransmissió on apareixen tres paios comentant les jugades i les possibles jugades que faran els competidors, en partides que poden durar 4 hores, i on pot no haver un sol moviment en més de vint minuts... doncs vaja, que molt ritme no té la cosa. Però resulta que no hi ha res més interessant d'esports per la tele en aquests moments, i aquí estem, entre el mòbil i l'ordinador a veure si aprenc quelcom.