"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 16 de juliol del 2023

Sud-àfrica - 2 (Golden Gate Park)

 

Ahir vaig anar a visitar el Parc Nacional del Golden Gate, a 17 km. de Clarens en direcció est. Unes carreteres solitàries amb uns paisatges muntanyosos espectaculars. Dominen els colors marronosos, tot i que pots trobar algun llac, rierols, vegetació i algun que altre animal. Em va sorprendre veure-hi micos, en una zona tan àrida.

De tornada a Clarens vaig anar a dinar al Clementines, un lloc tradicional amb carn a la brasa on em van fer un tall de vedella per llepar-se els dits. I sempre regat amb vins de la zona, que n'hi ha molts i de qualitat.

Abans d'anar a sopar a la pizzeria del Paolo, un italià de Ravenna exiliat amant del rugbi, vaig anar a descansar al meu hostel, per veure l'etapon del Tour (allez Vingegy!!) i a llegir una estoneta el llibre que he començat aquest viatge "Días de perros", que m'està agradant força des de les primeres planes.

La pizza del sopar excel·lent (estil napolità segons el Paolo), i en acabat em va convidar a compartir vetllada amb uns amics locals amb els que vam fer uns beures i em va explicar algunes coses del rugbi sudafricà. També em van explicar la composició racial del país: 70% negres, 10% mulats, 10% blancs, i 10% indis. I sí, el rugbi el juguen majoritàriament els blancs.