"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 2 de desembre del 2022

Un curs per gaudir.

 



Normalment no explico gaire res de la meva feina de mestre en aquest bloc. Sí que penjo alguns articles, i fins i tot alguna reflexió personal (sempre hi ha qui reflexiona millor que jo i prefereixo que aquests posin paraules a les meves creences), però no acostumo a parlar del meu dia a dia o de les coses que em passen a l'escola. Es podria fer un llibre amb les anècdotes i les històries que viu un mestre quan porta uns quants anys d'ofici.

Avui vull parlar del meu grup d'aquest curs, que és un grup de 3r amb el que estic gaudint com mai fins ara. Bé, no és que abans d'aquest grup no hagués gaudit també, però és que amb aquests, no pateixo gens ni mica. Són uns nens fàcils de portar i que sempre tenen una actitud positiva i respectuosa, que escolten, treballen, juguen sense conflictes... vaja, el somni de tot mestre.

Els divendres per la tarda intento acabar la jornada amb una bona estona d'activitat lliure per acabar bé la setmana i que ningú marxi enfadat, trist o avorrit. Que els dilluns tornin amb el bon record i bones expectatives per la setmana que comença. Trobo dins de l'horari diari es poden compaginar les estones de treball amb les estones de descans i gaudi, i comprovo dia a dia, que funciona. També m'agrada poder establir vincle i relacionar-me amb ells de forma més natural i propera, que quan s'està treballant és pràcticament impossible.

Aquesta tarda hem treballat "poc", si per treballar entenem fer matèria o transmetre continguts, però si ho entenem com a aprenentatges competencials, hem treballat força. Uns quants s'han agrupat per pintar les banderes dels països que competeixen al mundial de futbol. Unes altres han muntat una pastisseria i han fet pastissets amb plastilina, un cartell amb els preus, una caixa amb diners, el rètol del lloc... Hi havia que jugaven a escacs. Uns altres a l'Uno a l'ordinador, i alguns més feien construccions diverses amb uns cubilets que es poden unir...

Ah, i també hem vist tres vídeos curts sobre discapacitats, autoestima, i acceptació de totes les persones, siguin com siguin físicament o mental.