"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 18 de setembre del 2017

L'Espanya democràtica existeix.

Multitudinària concentració davant del Teatro del Barrio, al barri de Lavapies de Madrid (Foto: El Mundo).






















Reconforta una mica, entre tanta catalanofòbia i tant unionista recalcitrant, comprovar que no tothom a la capital de l'estat espanyol pensa com pretén la classe dirigent espanyola i aquells que els suporten (mitjans de comunicació, jutges, fiscals, i empresaris diversos). N'hi ha que es revelen contra el pensament únic oficial que es pensa que Catalunya és un territori que els pertany, i que la Constitució és un text sagrat immodificable i inqüestionable.

Ahir ho van deixar clar uns centenars, potser algun miler, de madrilenys que van voler assistir, i van acabar desbordant, l'acte de suport del col·lectiu "madrileños por el derecho a decidir" que es va celebrar al Teatro del Barrio del barri de Lavapies. Van mostrar el seu suport i escalf a alguns representants polítics, i de la societat civil catalana, com Joan Tarda (ERC), Jordi Cuixart (Omnium), Núria Gibert (CUP), Eduardo Reyes (JxSí), i Natàlia Esteve (ANC).  

L'Acte, que inicialment estava previst de realitzar-se al centre cultural municipal del Matadero, havia estat suspès judicialment i per aquest motiu es va haver de desplaçar a un recinte no públic. Es van veure banderes estelades, i es van escoltar cants de lluita i resistència com l'"Estaca".

Gràcies als bons demòcrates madrilenys!

Foto: Huffingtonpost.com.