"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 4 de setembre del 2018

Els Minyons tornem a Matadepera!

         
Vano de 5 de comiat davant l'Ajuntament de Matadepera (dilluns 3 de setembre).

Ahir els Minyons vam tornar a actuar per la Festa Major de la localitat veïna de Matadepera, on feia 33 anys que no ens veien actuar. Masses anys.

L'altre dia em vaig assabentar que Matadepera havia estat la primera localitat que havia contractat els Minyons l'any de la fundació, el 1979, quan la colla es va presentar en societat a Terrassa el 14 de juliol. Va ser també per la Festa Major matadeperenca, un 26 d'agost concretament, i la colla hi va poder fer un 4d6, un 3d5 net, un 2d5 net, un pilar de 5 carregat i dos pilars de 4.

Encara vam tornar els anys 80, 81, 84, 85 i 92, però des d'aleshores hi havíem deixat d'anar. Darrerament hi convidaven a l'altra colla de la ciutat, doncs entenc que als Minyons ens anava una mica malament entre la diada de Sant Fèlix i la de la Festa Major de Sabadell. Enguany però s'ha trobat un forat a l'agenda en un dia tan atípic com el dilluns, però la colla ha sabut respondre prou bé per a realitzar una actuació digna: 3d7p, 3d8, 4d8, 5d7, 2d7 i vano de 5.

Tant de bo no triguem tants anys per a la propera ocasió. I tant de bo en puguem fer una tradició. Considero que Matadepera és una plaça força interessant i atractiva com per oblidar-nos-en.

Per altra banda, em va fer especial il·lusió que un casteller de pedra picada com el Xavi Vilanova, un dels més mítics i emblemàtics contraforts de la colla, amb més de trenta anys d'experiència, pugués fer un pilar de 4 de segon. El seu primer pilar oficial amb la colla. Bons detalls de la nova tècnica amb castellers anònims però que ho han donat tot per a la colla...