"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 24 de gener del 2023

Cosificació i hipersexualització de menors als Gaudí.

 

Malgrat que em considero força cinèfil, mai m'han interessat gaire les gales de cinema. Tant se me'n fot si l'acadèmia tal o qual considera quins són els millors professionals del ram, o les millors pel·lícules. Sé que en la majoria dels concursos no sempre s'enduen els premis els millors, ja que hi ha força interessos amagats en la indústria.

Més enllà d'això, com que aquest cap de setmana es va celebrar l'entrega dels premis Gaudí del cinema català (bé, català i castellà), és inevitable no assabentar-se de premis i premiats ja sigui pels mitjans o per les xarxes socials.

I la meva entrada va relacionada amb  la merda de valors que transmet la gala a l'audiència. El glamour, la cosificació de les dones, la hipersexualització de menors... Cal que una nena de 14 anys (la guanyadora del premi a la millor intèrpret revelació, Carla Quílez) llueixi un modelet amb un escot que li arriba gairebé al melic deixant al descobert una bona part de la zona dels pits? Cal que la classe política dirigent catalana assisteixi a la gala amb uns modelets que més aviat semblaven disfresses, de les que prefereixo no saber el preu?

El veig un món tan allunyat al meu que em fa basarda només veure'l, i per això l'evito.