"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 2 de gener del 2020

Grècia (7): Gastronomia.

Pastissets de tota mena i per tot arreu.

Una de les coses que més gaudeixo quan viatjo són els àpats que hi faig. A Grècia es pot menjar força bé, doncs tenen una gran varietat de productes que els dóna la terra i el mar, i per altra banda tenen moltes aportacions de les diferents cultures que han passat per la zona. Els plats més típics són la mussaca (una mena de lasanya amb patata, trinxat, beixamel i tomàquet), el formatge feta i el tzatziki (una aperitiu a base de iogurt amb cogombre, herbes, all, oli i vinagre), el suvlaki (o broqueta de carn), o el giros (una mena de pita amb carn i verdures a dins).

I evidentment, una gran varietat de dolços i pastissos que trobareu en una gran quantitat de pastisseries o cafès que hi ha per tot arreu.

Mussaca.

Uns espaguetis al forn amb bacon i formatge.

Mussaca i albergínies fregides amb salsa.

El tradicional iogurt, amb mel.

Potes de pop a la brasa.























El formatge Feta a l'esquerra i una mena de mussaca feta amb barreja de pasta i trinxat.