"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 2 de gener del 2023

Goreme 2.

 


Des del darrer dia del 2022 que corro per aquí la Capadòcia i no sé quantes fotos dec portar ja. Em costa tenir el mòbil a la butxaca gaire estona ja que cada dos per tres veig alguna cosa que vull capturar. 

Avui he fet un d'aquells tours organitzats que et porten en furgoneta amb un grupet de turistes, amb una guia en anglès, per diferents llocs d'interès de la zona. La nostra guia, l'Ayçell, ha resultat ser una dona molt animada i simpàtica que en sabia un munt sobre la història del país i de la regió.

Hem començat la ruta parant a un mirador des d'on hi havia una bella estampa de Goreme. Tot seguit hem anat cap a la Vall dels Coloms, que és una vall on hi viuen molts coloms i a les roques feien forats perquè anidessin. Més tard a la impressionant ciutat subterrània de Kaymacli, on segons ens ha explicat havien arribat a viure, amagats dels enemics, fins a 1.500 persones, en els 9 nivells que fins ara han descobert.

Hem continuat la jornada a la Vall d'Ilhara, un canyó de 15 quilòmetres de llarg que uneix les ciutats d'Ihlara i Selime. Hem dinat en un llogaret molt senzill al final del recorregut pel canyó, i hem tornat cap a Goreme.

He quedat per sopar amb el Servei, un noi rus que viu a Klash, un poble de la costa sud turca, on es veu que s'han refugiat milers de russos fugint de la guerra amb Ucraïna, i intentant evitar ser cridats a files.

Goreme.

Globus sobrevolant Goreme.

Panoràmica de Goreme.


A la Vall dels Coloms.


Ciutat subterrània de Kaymacli.

Canyó d'Ihlara.

Monestir de Selime.