"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 3 de maig del 2021

Eleccions a Madrid? M'agafa lluny.

 


Aviat, no sé exactament quin dia se celebren, hi ha eleccions a la Comunitat de Madrid. M'importa bastant poc qui guanya o qui perd. Sé que hi ha uns molt fatxes i uns altres no tant. Sé que el líder suprem de Podemos ha deixat la vicepresidència del govern per ser candidat i treure vots al candidat del PSOE (un sòmines amb menys carisma que l'Iceta) i a la candidata de Más País (no recordo el nom), el partit sorgit d'una escissió de Podemos liderat per l'altre "estrella" podemita, Íñigo Errejon.

Diuen que tornarà a guanyar la Isabel Ayuso, del PP, que és una populista ultranacionalista que s'ha guanyat la simpatia dels madrilenys a base de mantenir els bars oberts durant la pandèmia de la covid, malgrat tenir els índexs de mortalitat i de contagis més elevats de tot l'estat. És molt probable que necessiti el suport del partit neofeixista VOX, i estic convençut que arribaran a acords igual que fan a altres comunitats autònomes.

No entenc perquè la televisió pública catalana es bolca tant en les eleccions madrilenyes. Tenim un greu problema de provincianisme entre els màxims responsables de la corporació. Entre això i l'alarmant castellanització de TV3, cada cop em miro menys la "nostra".