"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

diumenge, 31 de març del 2024

León 2.

 

S'acaben les vacances per terres lleoneses i us deixo un segon recull de fotos a Lleó. Una ciutat de 140.000 habitants (i baixant) que en el passat va ser capital del regne de Lleó. De fet hi ha molts lleonesos que volen l'autonomia pròpia, independent de Castella. 

Segons em van explicar Lleó perd població perquè no tenen indústria. Bàsicament agricultura i bars i restaurants. D'aquests darrers la ciutat n'és plena, i els migdies i vespres gairebé no s'hi cap als locals del centre històric. Ara bé, pels matins, fins passades les 10:00 no veus una ànima pel carrer i la majoria de comerços i bars són tancats.

Lleó i Setmana Santa van molt units. Hi ha molta tradició de confraries i bandes musicals, i milers de persones arriben d'arreu per veure-les passar. Per sort o per desgràcia, la pluja no ha permès enguany que surtin alguns passos.

Els que sí que van poder sortir el dijous de matinada van ser els de la confraria de San Jenarín, un rodamon borratxo que va morir un dijous sant atropellat per un camió de la brossa. Ho fan cada any des de fa molts anys des de la Plaça del Grano, on hores abans de les 0:00 milers de joves vinguts d'arreu fan honor a Jenarín bevent en un gran botellot.


Plaza Mayor.

Parador nacional i antic convent de San Marcos.


Muralla romana.



Basílica de San Isidro.

Plaza de San Isidro.

Palau de los Guzmanes, actual Diputació.



Plaza del Grano.