"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 29 d’agost del 2024

Nou format de Champions.

 

Aquesta tarda s'ha fer el sorteig de la fase de grups de la Champions League. Una fase de grups que varia el format i passa a ser en forma de lligueta amb 8 partits (abans eren 6) contra 8 equips diferents (abans eren 3), això sí, sense doble enfrontament (anada i tornada) amb cada rival. Els primers de cada grup un cop acabada la lligueta passaran directament als 8ns de final, i els segons i tercers jugaran una ronda prèvia per derimir qui passa també als 8ns amb els 8 primers equips ja classificats. A partir d'aleshores, i fins la final ja es jugarà en mode eliminatòria.

Al Barça li ha quedat una lligueta prou accessible, sobretot tenint en compte que el rival de més entitat, el Bayern de Munich, jugarà de visitant a Barcelona. Els enfrontaments més complicats seran, probablement, a casa del Borussia Dortmund (finalista de la Champions l'any passat), el Benfica portuguès, i el Mónaco francès.

En tot cas, sembla que enguany la cosa va bé. Tres victòries de tres partits a la lliga, i bones sensacions pel que fa al joc i al to físic. No sé si es tracta d'una qüestió psicològica per l'efecte de l'estrena del nou tècnic, Hansi Flic, que faci que els jugadors estiguin extra motivats, o si realment aquest tècnic ha trobat la tecla del bon joc i la competitivitat. De moment hem vist que ha aconseguit que jugadors que semblaven defenestrats (Pedri, Rapinha, Lewandovsky, Íñigo Martínez, etc.) tornin a mostrar la millor versió.

Que duri. Visca el Barça!