"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dijous, 10 de novembre del 2016

Carta oberta al Molt Honorable President Puigdemont.

Junta dels Verds al Palau de la Generalitat i Junta dels Minyons al local de la colla.

Molt Honorable President,


Sé que molt probablement vostè mai llegirà aquest escrit, doncs entenc que té moltes altres feines prioritàries per les que preocupar-se actualment, i perquè de fet, aquest humil bloc el llegeixen quatre gats comptats entre familiars, amics, i blocaires curiosos. 

Sóc el Risto, i faig castells amb els Minyons de Terrassa. Segur que es recorda de la meva colla, ja que fa tot just un any i alguns dies ens destapava, com a alcalde de Girona, a la façana de l'ajuntament a la Plaça del Vi, una placa commemorativa del primer castell de deu pisos que es completava (a l'octubre del 2014) a la seva ciutat. D'això fa poc més d'un any.

També l'any passat, els Minyons vam aconseguir una nova fita històrica pel fet casteller al descarregar per primera vegada a la història un 4 de 10 amb folre i manilles. I no era pas la primera vegada que els Minyons aconseguíem trencar un sostre casteller... Convé recordar que l'any 1998 ja vam ser la primera colla castellera a descarregar un castell de 10 pisos, el 3 d 10 amb folre i manilles. I l'any 1993 revolucionàvem el món casteller amb el primer 2 de 9 amb folre i manilles carregat de l'era moderna. I encara algunes fites més que m'estalviaré per no allargar-me...

Tots aquests mèrits els hi exposo, perquè crec que vostè com a principal representant del govern de Catalunya i de tots els catalans, podria tenir el detall de rebre'ns al Palau de la Generalitat, igual que va fer fa un parell de dies amb la colla guanyadora del Concurs de Castells de Tarragona. Per si no ho sap, els Minyons no prenem part d'aquesta competició castellera, doncs entenem i vivim els castells d'una manera molt particular. Es que s'ha de guanyar un Concurs per ser rebut pel President?

Em sembla molt lloable que vulgui reconèixer públicament el fet casteller, i rebi a una colla com els Castellers de Vilafranca pels seus èxits. Tanmateix, vull pensar que també podrà trobar un forat a l'agenda per rebre als Minyons, que no hem guanyat res, però que hem col·laborat en bona mesura al creixement i l'expansió territorial del fet casteller. I tot això des d'una ciutat sense tradició castellera i sense el suport institucional i econòmic del que gaudeixen altres colles.


Atentament,

Risto


PS: Per cert, està convidat a veure i viure la Diada dels Minyons de Terrassa, el proper diumenge 20 de novembre a les 12 del migdia a la Plaça Vella de Terrassa. 

PS2: Encara que semblem de la CUP, hi ha de tot als Minyons, no pateixi...