"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 26 d’agost del 2024

De càmping per la Vall del Lord.

 

Des del dimecres he estat passant uns dies de relax, lectura, bicicleta, sèrie, menjar, beure, hamaca, etc., al càmping Aigua d'Ora de Llinars, a la comarca del Berguedà però a la frontera amb el Solsonès. A mig camí entre Berga i Sant Llorenç de Morunys. Un lloc relativament proper a Terrassa, amb grans paisatges, molt verd, rutes per anar amb bici o a peu, i ben fresquet pels vespres, cosa que s'agraeix especialment quan dorms a una furgoneta.

Al llarg d'aquests dies he fet tres sortidetes en la bici de carretera: al santuari de Santa Maria de Puig-Aguilar, a l'església de Montcalb a Guixers, i a Capolat. Sortides no molt llargues però amb rampes importants. Just per fer una mica d'exercici, gaudir dels paisatges i els llocs, i no passar massa calor. També vaig fer alguna excursioneta amb la furgo fins a Sant Llorenç de Morunys, i al mirador de la Creu del Codó des d'on es té una magnífica panoràmica de la Vall del Lord, la Vall d'Ora o del pantà de la Llosa del Cavall (de l'escassa aigua que queda).

He pogut xerrar amb gent de la zona que m'han explicat moltes coses interessants que no coneixia. Com per exemple que el pantà de la Llosa del Cavall ha quedat reduït a una mínima expressió no tan sols per la sequera, si no principalment perquè des de fa un parell o tres d'anys desvien l'aigua cap a Igualada, i ja mai ha recuperat el cabdal que havia tingut. Em vaig endur una desil·lusió terrible al travessar el pont que et porta a Sant Llorenç de Morunys venint de Berga al veure que ja no hi havia aigua a sota!!

L'experiència d'anar amb la furgo a un càmping ja l'havia experimentat fa un parell d'anys a la Garrotxa, a Mas Patxet, i vaig quedar-ne molt satisfet. Aquest cop diria que ha tingut coses millors i altres no tant. La zona on tenia la furgo era més maca, amb gespa i bones ombres. En canvi el bar, la piscina i els serveis eren una mica més lluny d'on era. I al bar d'enguany no feien els menús que feien a Mas Patxet, però tenien obert del matí fins al vespre. Vaja, que em sembla que repetiré a l'Aigua d'Ora.


Ermita de Sant Esteve de Sisquer.


Església de Montcalb.

Montcalb.

Vista del Pedraforca.


Paisatge amb vaques a Llinars.


Cascada de Llinars amb l'aigua ben marró per les pluges.

Panoràmica des del Mirador de la Creu del Codó.

També des del mirador.

Sant Martí de Capolat.

Cingleres a la Serra de Queralt(?).