"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dilluns, 23 de desembre del 2019

Una nit per al record, amb Skatalà, a la Sala Estraperlo de Badalona.





























El passat dissabte vaig tenir l'enorme plaer de gaudir d'un concert extraordinari d'una de les bandes mítiques de l'escena skatalítica catalana, que són força cars de veure actualment, malgrat que tenen anunciat un concert per al proper dissabte 28 a la sala Razzmataz amb els anglesos Bad Manners, dins del festival RudeCat. Un concertàs al què sé que no podré assistir, i ja em pensava que em quedaria amb les ganes de veure els Skatalà que feia un grapat d'anys que no veia (també me'ls vaig perdre en la seva darrera aparició al festival Barna'n'Roll el 2017).

En aquesta ocasió va anar pels pèls que també me'ls perdó, ja que va ser un concert no anunciat (banda sorpresa), dins de les celebracions de l'11è aniversari de la sala Estraperlo de Badalona, una sala que s'ha fet un nom programant música alternativa com l'ska, el punk, i altres estils poc comercials. No va ser fins el mateix dia a la tarda que un col·lega em va dir que tocaven, i vaig enredar a un altre col·lega fan de la banda per anar-hi plegats. Fins i tot vaig haver de cancel·lar un sopar que havia programat per al mateix dia. Però va valer la pena. Oi tant! 

Veure els Skatalà en una sala amb 200 persones a tot estirar, a primera fila, i en un concert on el grup es va mostrar amb molta energia i ganes, va convertir el concert en un difícilment superable, com a mínim d'aquest grup. Un concert per recordar amb el pas dels anys.

Per cert, no em voldria oblidar dels altres dos grups que van completar la nit skatalítica a l'Estraperlo, els Thorpedians i The Cabrians. Tot plegat, un "festivalot".