"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 16 de febrer del 2019

Qui vulgui tenir gossos que faci un curset!






























Aquest matí assolellat he sortit amb la bici de carretera per anar fins al coll d'Estenalles, a uns 16 km. de casa. Els dissabtes hi ha un bon gruix d'excursionistes que pugen fins allà per iniciar excursions per la banda nord de la serra de Sant Llorenç i/o pujar al cim del Montcau (1.056 m.). En general els conductors de cotxe són respectuosos i pacients, i guarden la distància prudent a l'hora d'avançar els ciclistes. Sempre hi ha algun amb pressa que apura, però no sol ser habitual.

Avui però no ha estat cap cotxe el què m'ha fet endur un bon ensurt. Quan començava el descens del port, un gosset ha fet intenció de creuar la carretera pel costat per on jo baixava, i si no arriba a ser pel crit que he fet pensant que l'atropellava, no sé si se n'hagués adonat. Just a escassos metres de l'impacte ha reculat d'un bot i he pogut passar sense tocar-lo, però l'ensurt ja el duia a sobre, i he cridat uns quants renecs dirigits al(s) propietaris que xerraven animadament recolzats al seu vehicle.

I si topo amb el gos? I si me'l carrego? I si em trenco quelcom? No sap la gent els perills de portar gossos sense lligar al costat d'una carretera per on passen cotxes i ciclistes? N'hi ha perquè li treguin la custòdia dels gossos igual que fan amb les criatures. Són un perill per als animals i per a la resta de la societat.