"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dissabte, 15 de juliol del 2023

Sud-àfrica - 1

 

Roca del Titànic.


Una de les coses bones que té viatjar a Sudàfrica és que tens el mateix horari que a Catalunya. Estem a 9 hores d'avió (per a mi va ser un trajecte de més de 20 hores perquè vaig fer escala llarga a Zurich) però en la mateixa zona horària. Això sí, aquí és hivern. No un hivern massa fred, però hivern al cap i a la fi. He passat dels 35° dels darrers dies a Terrassa als 8° de Clarens, on em trobo ara.

Als viatges sempre passen coses, i aquest no havia de ser menys. D'entrada ja, problemes amb els vols. Swiss Air em va cancel·lar el vol de Zurich a Johannesburg i em va posar un vol 10 hores més tard. Motiu? Ni idea encara. Això va fer que hagués de fer (mala) nit en un hotel càpsula que hi ha a l'aeroport de Zurich, i també que hagués de modificar el meu pla de viatge al no poder agafar el cotxe de lloguer per la nit (aconsellen no fer-ho) quan vaig arribar a Johannesburg. Així que busca allotjament d'emergència a prop de l'aeroport de Johannesburg per fer una nit i marxar l'endemà al matí. 

Hotel càpsula.

Arribat a Johannesburg vaig haver d'aguantar més d'una hora de cua per poder fer el tràmit de l'entrada al país. Potser érem més de 300 persones fent cua per a dos i tres agents. Esperpèntic. El lloguer del cotxe va ser molt més ràpid i professional val a dir, així com la compra d'una targeta SIM de la companyia local MTN de telefonia. Sense dades d'Internet impossible moure't pel país.

La següent dificultat va ser aprendre a fer anar el cotxe de lloguer que té el volant a la dreta com tots els vehicles aquí. I després d'això saber arribar a l'allotjament que havia reservat, que no va ser tasca fàcil, de nit i amb uns munt de creuaments de carreteres i jo pendent dels comandaments del cotxe.

Hotel Reizigers Rusten a Johannesburg.

A banda que a l'arribar a l'allotjament no hi havia cap cartell que indiqués que allò era un hostel, ni tan sols un timbre on trucar. Per sort algun client va sortir per algun motiu i em va veure i va avisar els propietaris perquè m'obrissin la tanca i poder deixar el cotxe a l'aparcament. Aquí vaig fer la primera rascadeta al vehicle amb un graó d'escala que no veia amb el morro del cotxe.

L'endemà vaig fer via de matí cap a Clarens, a uns 350 km. al sud de Johannesburg, que és on em trobo ara. Un poble tranquil i turístic per alguns espais naturals interessants. Ahir vaig fer una volteta pel poble i pels voltants i una mica més i fico el cotxe en un forat intentant aparcar-lo a un camí de terra per anar a veure un llac. Sort que em van veure uns treballadors i em van poder arrossegar una mica el cotxe amb el seu 4x4.

Aquí, rebent l'ajuda de la bona gent Sudafricana.