"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 22 de desembre del 2017

2.070.000 independentistes! I creixent...

Font: El Punt-Avui

Les il·legítimes eleccions d'ahir al Parlament de Catalunya han suposat una nova demostració de l'imparable i irrefrenable voluntat del poble català d'acabar esdevenint una República. L'Estat espanyol confiava que un increment significatiu de la participació portés a les forces unionistes al govern de Catalunya, però els ha sortit el tret per la culata, ja que si bé és cert que el nombre de votants unionistes mobilitzats ha augmentat considerablement, no ho ha estat gaire menys l'augment del vot independentista, que s'ha situat en un històric màxim de 2.070.000 de vots, i manté estable el percentatge del 47'5% (JxCat + ERC + CUP) dels vots en contrast amb el 43'4% (C'S + PSC + PP)  unionista, sense tenir en compte als equidistants de CeCP. 

A destacar la brutal davallada del PP a Catalunya que ha perdut 8 escons i s'ha quedat amb solament 3 diputats al Parlament. El fracàs del govern de Rajoy queda reflectit en aquestes xifres, i tampoc hi ha ajudat gaire el perfil del candidat popular, Xavier García Albiol, un xulo-piscines camorrista que ha quedat ben retratat.

Uns altres que han baixat significativament han estat els companys de la CUP que han passat de 10 a 4 diputats, degut en gran mesura al traspàs de vots cap a les candidatures independentistes que competien amb les forces unionistes per ser 1a força. Crec també que molts ciutadans s'han solidaritzat amb les candidatures que tenien a candidats a la presó o a l'exili, i això també ha passat factura a la CUP. Estic convençut que tornarem a aixecar-nos.

I pel que fa al bloc unionista, el gran triomfador ha estat C's, que ha aglutinat la major part dels votants d'aquest bloc. Els vots perduts pel PP han anat clarament a C's, i el PSC s'ha mantingut si fa no fa en els mateixos números, tot i que al llarg de la campanya es presentessin com a possibles presidenciables.