"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

dimarts, 15 d’agost del 2017

Perú dia 23: Arequipa (477é aniversari).



Avui ha estat un dia molt més relaxat que el d'ahir, i he pogut passejar tranquil.lament per Arequipa i veure la interminable i multitudinária rua dels Corsos, una estoneta això sí. La cosa funciona que un munt de grups i associacions participen al Corso guarnits amb vestuari tradicional arequipeny i acompanyats per bandes de música més o menys grans. Hi ha un autentic negoci dels espavilats que aconsegueixen col·locar les seves cadires i butaques als laterals de l'avinguda Independencia per on passa quasi tota la rua. A canvi de 10, 15, o 20 pesos et deixen seure a les cadires que han col·locat fins a dos o tres dies abans, i amb la connivència d'alguna autoritat que també suca alguna cosa... El cert és que des de la posició on ho he mirat es veia suficient, però no per captar bones fotos.

Avui finalment m'han colocat en una habitació individual al hostel. Res de l'altre món, però per 10 dòlars no em puc queixar. I pel que fa a l'esmorzar també és prou digne. Li faltaria una mica de llet pel cafè per fer-lo perfecte.

Un cop instal·lat m'he anat a passejar una mica i a dinar. Un localet super proper amb menú de 8 soles amb postres i tot. 

Per la tarda he sortit a caminar i he arribat fins al mirador de Yanahuara, a una mitja hora a peu del centre des d'on he pogut veure unes vistes espectaculars dels volcans que envolten la ciutat. El Misti (5.822 m. té la forma de con perfecte i destaca imponent).

Tornant al centre he passat pel barri de San Lázaro, el més antic d'estil colonial i per vianants. Una ciutat molt maca i ben cuidada sens dubte.  

Un "pitufo" i un "madero".



Plaza de Armas i Catedral d'Arequipa.

Processó per una Mare de Déu.



A la dreta, convent dominíc de Santa Catalina.


La popular lluita de bous.

Volca Misti que domina la ciutat.

Carrer al colonial barri de San Lázaro.