Avui toca manifestar-se a Barcelona per defensar l'Educació, que entre els uns i els altres s'estan carregant a marxes forçades. És probable que en pocs dies les autoritats educatives a Catalunya ens diguin que els alumnes de sisè han millorat el seus resultats en les proves de competències, i tinguin la temptació de fer-nos creure que tot i les retallades, la qualitat educativa no s'ha vist afectada, però qui tingui no menys de dos dits de front, entendrà que és molt difícil augmentar la qualitat educativa reduint pressupostos, retallant per totes bandes, i amb lleis educatives que promouen la millora qualitativa mitjançant la competitivitat entre centres, i l'amenaça dels acomiadaments a qui es despengi.
Avui, novament, em manifestaré, i ja van no sé quantes manis en els set anys que porto com a mestre. Entre vagues generals, vagues contra la LEC, vagues contra les retallades, la Lomce, etc., ja m'he descomptat dels dies que he deixat de fer classes. Han servit per alguna cosa totes aquestes jornades de vaga? Doncs els temps dirà... sembla que el present ens demostra que de ben poc han servit les queixes i les aturades, però que hagués passat si ningú ho hagués fet? Com estaríem ara? I que podria passar en el futur si ens resignéssim definitivament?
No entenc a una gran part del col·lectiu de mestres que no secundarà aquesta vaga. Puc arribar a justificar a aquells que viuen situacions econòmiques de precarietat (que també els hi ha dins de l'àmbit dels docents), però no em puc creure que en una escola amb trenta-cinc mestres n'hi hagi trenta, o més, que no arribin a fi de mes si els resten la paga d'un dia. Quin exemple estem donant als nostres alumnes si veuen que passem, que no estem al costat de la resta dels companys en aquesta lluita? Després n'hi ha que exigeixen una estratègia de protesta diferent per part dels sindicats i tal, però m'agradaria veure que farien la majoria en el cas hipotètic que es demanés al professorat fer una vaga indefinida. Quants li donarien suport?