"La llibertat no baixarà cap al poble, és el poble que ha de pujar cap a la llibertat" (Emma Goldman)

divendres, 20 de setembre del 2019

Mundial de rugbi del Japó: comença l'espectacle!

Japonesos i russos han estrenat el mundial de rugbi 2019.

























Avui ha arrencat al Japó el 9è mundial de rugbi, que s'allargarà fins el 2 de novembre. Hi participen 20 seleccions (8 europees, 5 oceàniques, 4 americanes, 2 africanes, i 1 asiàtica) repartits en quatre grups de cinc equips. El tret de sortida l'han donat les seleccions amfitriona i russa, amb victòria per als primers per 30 a 10.

Segons els experts, el principal favorit per endur-se el títol és la llegendària selecció de Nova Zelanda vencedora de les dues darreres edicions (2011 i 2015), tot i que també apareixen en totes les travesses les seleccions d'Anglaterra, Sud-Àfrica, Irlanda i Gales.

Jo com de costum, seguiré amb especial atenció als verds irlandesos, que em van robar el cor fa 20 anys quan vivia a Dublin i vaig tenir l'oportunitat de veure'ls jugar com a locals a l'històric estadi de Lansdowne Road, contra un altre selecció de les fortes, Austràlia. Aquell mundial també vaig poder veure en directe un emocionant i vibrant França-Argentina dels quarts de final. al mateix estadi. Recordo que vam haver de córrer amb el company de pis, perquè vam veure com cantaven els himnes per la tele, perquè aquell dia havien canviat l'hora i ens vam empanar de debò. Per sort no érem massa lluny i corrent vam trigar uns quinze minuts.